Historia & Framtid

2 av SKT´s åkare på ungdoms-sm -07

Foto: Martin Jonsson

Skridskoklubben Trollhättan bildades 1989, men man har utövat skridsko betydligt längre. Från början tillhörde man Trollhättans sportklubb, men man valde att bryta sig loss från TSK för att köra i egen regi. 

Hemmabanan har alltid varit Slättbergsbanan som är en 250m bana. Man har även varit ute i Slätthult & Sandhem och tränat barmarksträning.

För några år sen arrangerade SKT en rullskridskotävling, som gick i samband med fallens dagar. Detta gjorde man tillsammans med Halvorstorps IS, tyvärr så "dog" denna tävling ut.

Klubben har mest domineras av tjejer, där bla Anna Björemark var den främsta åkaren. I nuläget så är det tvärtom, klubben består till mesta dels av killar.

Under mitten av 90-talet så var SKT en utav landets främsta skridskoklubbar. Man tog flera SM titlar samt priser som främsta klubb. Då hade man även många aktiva med i ungdoms & junior landslaget. 

Under början av 2000-talet hade klubben svårt med rekryteringen, men ett hårt rekryteringsarbete gav resultat. Nu har klubben ca 15st aktiva & vi ser en ljus framtid för denna "nya" generationens åkare!

Klubben har investerat i nya "klappskridskor" vilket underlättar för åkarna i deras skridskoutövande. Eftersom fler ungdomar vill testa skridsko kommer nu klubben jobba hårt för nya inköp av skridskor.

När väl våren & sommaren infaller byter vi ut skridskorna mot inlines istället. denna form av träning är den som är mest lik skridskoåkningen. Det är också väldigt roligt.

Vi hoppas sjävklart att klubben ska finnas i många år till & att fler ungdomar blir intresserade av att åka skridskor tillsammans med oss!